.

שאלת המליון דולר: "האם אני אינטואיטיבית?"

כאשר נשים מגיעות לראשונה לשיעור LifeDance הן לעתים משתפות אותי כמה זמן עבר מרגע ששמעו על השיטה, ועד שעשו את הצעד והגיעו לרקוד.

חלק מהנשים שמעו על השיטה ומיד הגיעו, חלקן התוודעו לשיטה ואז לקחו את הזמן לחשוב, קראו עוד מידע, ביררו עם עוד חברה והגיעו לאחר מספר ימים או שבועות, וחלק נוסף ומעניין מורכב מנשים שהגיעו לחוג ומיד נרשמו לקורס המדריכות.

כבעלת עסק, כחוקרת וכמי שבנפשה להבין אנשים, שאלתי את עצמי: הרי כולן נחשפו לאותו הפרסום, כולן קראו את אותן הכתבות, אם כך מה גורם לאחת להגיע מיד, ואפילו להירשם לקורס מדריכות, ואילו לשנייה להמתין עד שהדברים "ישקעו" ורק אז להגיע לנסות?

מילת המפתח היא:  אינטואיציה.

אינטואיציה היא אותה תחושה פנימית שאנחנו לא יכולות להסביר. רבים קוראים לה "תחושת בטן", "קול פנימי". איזושהי ידיעה פנימית שדבר מה נכון לנו או לא.

"אינטואיציה היא הדבר האמיתי היחיד ששווה משהו", אמר פעם אלברט איינשטיין.

 

פרופסור דניאל כהנמן, זוכה פרס נובל לכלכלה חקר רבות את נושא האינטואיציה. לשיטתו, המוח שלנו מורכב משתי מערכות המשלימות זו את זו.

המערכת ראשונה היא מערכת של מודעות, זהו רצף המחשבות שלנו. במערכת הזאת החשיבה יותר אטית ורציונלית. מערכת המודעות מסוגלת בכל פעם לעשות דבר אחד לעומק. זוהי מערכת הדורשת מאיתנו מאמץ.

המערכת השנייה, היא מערכת של אי-מודעות, היא אוטומטית ואינה דורשת מאמץ ואינה בשליטה רצונית.

המערכת של התת מודע, מעלה כל הזמן הצעות לסדר היום, דחפים ורשמים, ואילו המערכת המודעת הרציונלית, בוחרת מתוכן, באילו מחשבות להעמיק.

אצל רוב האנשים ה"מילה האחרונה" וקבלת ההחלטה הסופית הינה החלטה רציונלית, כלומר של המערכת המודעת.

כדי להבהיר זאת, אתן דוגמה מעולם LifeDance : מישהי רואה בפייסבוק סרטון קצר של LifeDance. הסרטון מעורר אצלה משהו לא מודע: חיות, שמחה, עונג, רצון עז לרקוד, זיכרונות מתוקים מהעבר, רצון לעוף ולהשתחרר ועוד. בשבריר שניה, התחושות האלה עוברות למערכת המודעת. אז מתחיל אצלה תהליך של ניתוח רציונלי. היא מתחילה תהליך של בחירה.

 

הנה עובדה מרתקת: ספורטאים מקצועיים, שחקני שחמט אלופים, אנשי עסקים ופוליטיקאים בכירים, עובדים בעיקר עם האינטואיציה. שחקן שחמט משחק במהירות גבוהה מאד, ספורטאים חייבים לקבל החלטות אסטרטגיות במקום, וכך בכירים בדרגות המקצועיות הגבוהות ביותר.

אם כן, מהי אותה אינטואיציה שאותם אלופים ויזמים משתמשים בה? האם הם נולדו איתה? או שאינטואיציה היא דבר נרכש?

לפי פרופ' כהנמן, האינטואיציה היא דבר נלמד וניתן לתכנת אותה בעזרת חוקיות, תרגול רב ופידבק מיידי ורציף ממומחה.

פרופ' כהנמן מסביר שאינטואיציה היא היכולת של המוח ללמוד מחוקיות. חוקיות זו הופכת לחוט שני, הבנה ומחשבה מהירה מאד של התת מודע במוח.
אינטואיציה היא דבר המתפתח כתוצאה מלמידה של חוקיות קבועה!

 "איפה שאין סדר אי אפשר ללמוד ולא יכולה להיווצר מומחיות אינטואיטיבית, כמו של שחקני שח וספורטאים. בשוק המניות, למשל, אין מספיק חוקיות, אז לא יכולים לצמוח שם מומחים". דניאל כהנמן*

 

הפידבק (משוב) תלוי ברמת המקצועיות של המורה. ככל שהמורה יהיה מקצועי יותר, כך הוא יוכל להעביר את החוקיות באופן מקצועי יותר לתלמיד שלו, ולפתח בעזרת המערכת הרציונלית את האינטואיציה, ועל ידי כך להפכו לאלוף!

 

ומה הקשר של LifeDance לאינטואיציה?


כשאנו שומעות על שיטה חדשה, נחשפות להזדמנות חדשה, והדבר מרגיש לנו מבפנים כ"נכון" לנו, זוהי האינטואיציה. נשים שומעות על LifeDance ומרגישות שזה הדבר שיכול לעשות להן טוב! להחיות אותן, לשמח אותן, להחזיר להן חדוות נעורים ועוד. האינטואיציה מעבירה את האינפורמציה למודע. ושם...מתחילה העבודה! יהיו נשים שיסמכו על האינטואיציה שלהן ומיד יגיעו. ויהיו נשים שהרציונל שלהן ייפתח אמונות או חשיבה שתסתור את האינטואיציה כגון: אני מלאה מידי בשביל לרקוד, יש לי רגליים שמאליות, איחרתי את הרכבת, קר וחורף, אחרי החגים ועוד ועוד… פה המילה האחרונה היא של הרציונל. לעומת זאת לאינטואיציה, לקול הפנימי יש את הפוטנציאל להצמיח אותנו!

לשיטת LifeDance יש חוקיות ברורה! כאמור תפקיד החוקיות היא לבנות מחשבה אינטואיטיבית. ככל שנתמיד לרקוד לפי אותה החוקיות, כך האינטואיציה שלנו ברמה הפיזית וברמת התכנים תתפתח. ככל שהאינטואיציה שלנו תתפתח, כך יהיו לה השלכות על חיינו! נוכל יותר לסמוך על האינטואיציה שלנו בתחומים מגוונים. כשנזהה משהו (סרטון, אדם, מורה וכו...) שיש לו את הפוטנציאל לגרום לנו לצמיחה, נלך איתו, ניצמד אליו, נשאב ממנו את הידע, על מנת לגדול!


החוקיות בשיטת LifeDance מפתחת את האינטואיציה לריקוד, כלומר, החוקיות באופן שבו מתנהל השיעור מפתחת את האינטואיציה לנוע ולרקוד בטבעיות ובחן.

פיתוח האינטואיציה הנו כלי חסכוני. ככל שנסמוך יותר על האינטואיציה שלנו, פחות נצטרך להשקיע מאמץ בתהליכים ארוכי טווח ומאומצים. שיטת LifeDance נבנתה ועוצבה באופן שעובד על פיתוח האינטואיציה, על ידי חזרתיות במבנה ובאופן הריקודים. שילוב תנועות מגוונות העובדות על איזורים שונים במוח, בשילוב עם מדריכות מקצועיות שנותנות פידבק בונה לכל רקדנית ומחזקות אותה. וכמובן התמדה!


כשאנו מפתחות את האינטואיציה שלנו, אנו מנחילות את פיתוח האינטואיציה לילדים שלנו. אנו משמשות מודל עבורם, ומודעות לעודד אותם לפתח את האינטואיציה שלהם, ולהקנות להם ביטחון ב"תחושות הבטן" שלהם. בשורה התחתונה, השימוש שלהם באינטואיציה ייתן להם פוטנציאל לצמוח ולהצליח בכל תחום שיבחרו! להפוך ליזמים, אנשי מפתח בחברה, מובילים, כריזמטיים ומנהיגים.

הסטטיסטיקה קובעת כי רק 12%-15% מהאנשים אכן מקשיבים לאינטואיציה הפנימית שלהם!


אחד הדברים המרכזיים והמובילים בשיטת LifeDance היא יכולת פיתוח האינטואיציה. האינטואיציה תורמת לשיפור איכות החיים, להתפתחות אישית, לייעול המערכת, להעלאת הביטחון העצמי, לחסכון באנרגיה, לפיתוח הפוטנציאל האישי, לפיתוח הכריזמה ולהעצמת השמחה הפנימית.

 

דניאל כהנמן הוא פסיכולוג קוגניטיבי ישראלי-אמריקאי, *חתן פרס נובל לכלכלה לשנת 2002. לקריאה נוספת בנושא אינטואיציה ע"פ כהנמן . מחקריו נחשבים לפורצי דרך בתחומי שיפוט וקבלת החלטות,  היוריסטיקה וכלכלה התנהגותית. כיום הוא מכהן כפרופסור אמריטוס לפסיכולוגיה ומדיניות ציבורית באוניברסיטת פרינסטון.

 

נבנה באמצעות מערכת דפי הנחיתה של רב מסר

.