שתף קטע נבחר

הנשיא טראמפ - ברוך בואך

אנו מפצירות בנשיא ארה"ב לעשות ככל שביכולתו כדי לעזור לשני המנהיגים - של ישראל ושל הפלסטינים - לחזור לשולחן המשא ומתן מתוך כוונה להגיע להסכם מדיני

מה מחבר בינינו- אישה מאופקים מייסדת מרכז חוסן מטעם נט"ל המעניק סיוע וכלים להתמודדות עם חרדות וטראומות על רקע בטחוני לתושבי קו הגבול לבין אישה מתל אביב שיזמה את הקמת על"ם לבני נוער בסיכון החיים באי ביטחון סוציאלי ורגשי? לשתינו הוודאות, שביטחון איננו רק הביטחון הצבאי, זה המשתקף בכמות המטוסים, הטילים, הצוללות והתותחים. ביטחון בעינינו איננו רק העוצמה הצבאית. ביטחון הוא גם הביטחון האישי ,הסוציאלי, הקיומי והכלכלי.

 

שתינו חשות כאימהות שעלינו לעשות כל מאמץ כמי שהביאו חיים לשמר אותם ולהבטיח עתיד טוב יותר לילדינו ונכדינו.

 

שתינו נשים שלקחנו אחריות והצטרפנו לתנועת "נשים עושות שלום", שהוקמה בשלהי "צוק איתן". זו תנועה בלתי מפלגתית החוצה מגזרים, דתות וגילאים, הקוראת להשגת הסכם מדיני. הצטרפנו כי אנחנו מאמינות שהסכם מדיני הוא אינטרס של המדינה ושל כל אזרחיה. השגת הסכם תאפשר לממש את הצרכים הכי בסיסיים של כל אדם כפי שהגדיר זאב ז'בוטינסקי :מזון, מעון, מלבוש, מורה ומרפא.

 

שתינו חשות שהעוצמה הצבאית של ישראל אינה ניתנת לערעור. הגיעה העת לבסס את הביטחון האישי והחוסן החברתי של כולנו.

 

בואך לישראל, הנשיא טראמפ, מפיח בנו תקווה לחיים בטוחים וטובים יותר. התקווה היא המנוע של הקיום האנושי.

 

אנחנו זוכרות את חוסר האמון שהביעו מנהיגי ישראל באשר לסכויי השלום עם מצרים. חוסר אמון שגרם למלחמה נוספת עקובה מדם ב-1973. רק אחריה, בעקבות אומץ הלב שגילו ראש הממשלה מנחם בגין ונשיא מצרים אנוור סאדאת, בתיווכו של נשיא ארה"ב דאז קארטר, נחתם הסכם השלום עם מצרים. הסכם ,שגם אם לא הביא לשלום האופטימלי הרי הביא לנו ביטחון ושקט בגבול מצרים. יותר מזה, כיום יש לשתי המדינות אינטרסים משותפים, ביטחוניים וכלכליים.

 

שני המנהיגים בגין וסאדאת התגברו על מחסום הפחד מפני השלום. יצרו את הבסיס להשגת הבנות בין המדינות. זאת, באמצעות תמיכה אינטנסיבית מצד נשיא ארה"ב.

 

אנו זוכרות היטב את דברי בגין בכנסת בעת שבא להצדיק את הסכם השלום עם מצרים:

"אנחנו נלחמים היום על השלום. אשרינו שזכינו לזה. כן, יש קשיים בשלום ,יש; יש מכאובים בשלום ,יש; יש קורבנות למען השלום ,יש; יש קורבנות למען השלום, יש; כולם עדיפים מקורבנות המלחמה".

 

אנו בטוחות שנחוץ אומץ לב לא רק בקרבות ,אלא גם בהחלטות מדיניות אשר תיטיבנה לטווח הארוך עם מדינת ישראל ועם כולנו.

 

אנו ואיתנו עשרות אלפי נשים מכל הארץ, בינינו אימהות, בנות ואחיות שכולות, שאיבדו את היקר להן מכל, מקדמות בברכה את בואך הנשיא טראמפ. אנו מפצירות בנשיא לעשות ככל שביכולתו כדי לעזור לשני המנהיגים - של ישראל ושל הפלסטינים - לחזור לשולחן המשא ומתן מתוך כוונה להגיע להסכם מדיני.

 

אנו מייחלות לכך שהביקור שלך יביא לתחילתו של תהליך היסטורי וכי מאמציך להביא לאזורנו שלום אכן ישאו פרי.

 

יהלומה זכות (אופקים) וסביונה רוטלוי (תל אביב), "נשים עושות שלום"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עופר עמרם
סביונה רוטלוי
צילום: עופר עמרם
מומלצים