יקב רקנאטי, בציר 2020, עובדות ומספרים
שטח כרמים: 1408 דונם
כמות פרי: כ – 1500 טון
מספר עובדים: 20
מספר הזנים: 21
הכרם הכי צפוני: כרם אודם צפון רמת הגולן
הכרם הכי דרומי: מצפה רמון
מועד התחלה: 22.7.20
צפי לסיום: 20.9.20

יקב רקנאטי, בציר  (צילום: ליאת משען )
יקב רקנאטי, בציר (צילום: ליאת משען )

מה מייחד בציר בתקופת הקורונה? 
"ההבנה שההון האנושי הוא המשאב החשוב ביותר במיוחד בתקופה מורכבת זו. העובדים שלנו מקצועיים ומסורים מאד. לכן עלינו לוודא תוך כדי הבציר שהם גם שומרים על בריאותם לטובת המשך עבודה רציפה ואיכותית."
 
מה מאפיין את בציר 2020 עד כה? 
"הבציר נראה טוב, התחיל ומתקדם ע"פ הצפי. זו שנה שנייה של כמות משקעים גבוהים מהממוצע, דבר שגרם לעידוד הצימוח, וליבולים נאים תוך הצללת העלים על הפרי במרבית הכרמים. עם זאת, יש הקפדה יתרה על דילול הפרי, כדי לשמר את איכות היינות שנפיק."

יקב רקנאטי, חבית שקופה (צילום: קובי ארביב)
יקב רקנאטי, חבית שקופה (צילום: קובי ארביב)
מה חדש בכרמים וביקב? 
"השנה, נקלוט לראשונה פרי מהחלקות שנטענו בצפון רמת הגולן. אזור קר אליו התאמנו זנים בורדולזים (קברנה סוביניון, מרלו, פטי ורדו וסוביניון בלאן), מתוך הבנת האקלים והרצון להביא את הזנים לביטוי הטהור והנכון להם ביותר. דבר נוסף בו התחדשנו היא חבית "שקופה" אותה אנו מייעדים לשרדונה כרם מנרה. חבית ששני הראשים שלה הם מזכוכית ולא מעץ, מה שיאפשר לנו להעמיק ולחקור מה הדרך הנכונה ביותר להתססה ויישון השרדונה על משקעיו. תהליך מרתק שילמד אותנו לא רק על ייצור השרדונה אלא על תהליכי יישון יינות לבנים בכלל."
 
מה מהידע שנצבר בבצירים קודמים, יבוא לידי ביטוי השנה?
"הקו הים תיכוני אותו היקב מוביל, בא לידי ביטוי בשנים האחרונות בהתאמת הזנים הנטועים לאקלים הסובב אותנו. השנה יותר מתמיד, הזנים הים תיכוניים הוכיחו לנו שאנחנו בדרך הנכונה להמשך עשייה מצוינת, לאחר עבודה מוקפדת בכרמים. הבציר הזה דורש מאתנו את מלוא תשומת הלב בהרכבת הפאזל עד לתמונה הסופית, על מנת להביא ביטוי של הזן, מקום הגידול והאקלים השנתי בתוצר הסופי, הבקבוק."
יקב רקנאטי, בציר 2020  (צילום: ליאת משען )
יקב רקנאטי, בציר 2020 (צילום: ליאת משען )
מה הכי כיף בתקופה הזו ומה הכי פחות? 
"כל בציר מביא אתו מחדש המון אתגר לצד התרגשות ותשוקה, הטבע מפתיע אותנו כל שנה עם תוצרת ייחודית שמוציאה מאיתנו יצירתיות רבה. פחות כיף: שלא ממש נמצאים עם המשפחה בבית." 
 
מה היתרונות של יקב מסחרי בבציר?
"למרות היותנו יקב גדול, אנו רואים בטכנולוגיה כלי עזר התומך במעוף היצירתי שלנו. העשייה שלנו מוקפדת ומדויקת, אנחנו נותנים כבוד לכל זן המתבטא בהמון ניסויים לאורך השנה בכרמים וממשיך בתהליך הייצור ביקב.  כל זה על מנת למצות את פוטנציאל הפרי בעשייה הייננית שלנו."
יקב רקנאטי, בציר 2020 (צילום: ליאת משען )
יקב רקנאטי, בציר 2020 (צילום: ליאת משען )
אז הגודל כן קובע?
"לא בהכרח, העשייה שלנו עדיין מכוונת ליצירת יינות מקומיים ומקוריים, יינות שיבטאו בצורה הטובה ביותר את אקלים המקום, האדמה ואת שנות הבציר."
 
איך הכרמים מבטאים את החזון של היקב? 
"התאמת הזן לאזור הגידול היא תזקיק "הים תיכוניות" עליה אנו מדברים כבר לא מעט שנים, ברקנאטי אנחנו מפיקים יין שמבטא שילוב זנים קלאסיים וזנים ים תיכוניים, תוך שאיפה לשיפור מתמיד ולביטוי מיטבי של הטרואר הארץ ישראלי העומד לרשותנו."
 
מה שותים בבציר?
"המון מים, כי חם. השנה, עם תחילת הבציר נכנסה לתפקיד מנהלת שיווק חדשה ליקב, ליאת משען. היא חייבת להכיר את מגוון היינות אנחנו מצטרפים אליה, כדי שלא תשתה לבד."

יוסי בוזנח וקובי ארביב, כמה שבועות לפני תחילת הבציר