newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

שריפה נוספת תוך שבוע בנווה שלום: חשד להצתה

לפני שבוע נשרף המבנה הישן של בית הספר לשלום ביישוב, ואתמול פרצה שריפה במבנה ספריית השלום. נזק כבד נגרם לשני המבנים. הרקע למעשה הוא ככל הנראה פלילי

מאת:

היום (שני) בלילה פרצה שריפה במבנה ספריית השלום על שם פרד סיגל בנווה שלום, יישוב משותף למשפחות יהודיות וערביות. זאת, לאחר שבלילה של ה-1 בספטמבר נשרף בית הספר לשלום ביישוב, ומה שנותר מתכולתו הועבר למבנה הספרייה.

השריפה ב-1 בספטמבר גרמה נזק כבד למבנה. לפי מערך הכבאות קיים חשד כי השריפה נגרמה מהצתה, ונפתחה חקירת משטרה בעניין. רק אתמול התקבלו תוצאות בדיקות המעבדה שביצעה חברת הביטוח, שמצאו שרידי חומר דליק.

בית הספר בנווה שלום אחרי השריפה (צילום: באדיבות התושבים)

בית הספר בנווה שלום אחרי השריפה (צילום: באדיבות התושבים)

מבנה הספריה הוא מודרני יותר ויש בו מערכת כיבוי אש אוטומטית, ולכן נשרף רק מרחב אחד (החלל המרכזי) ונגרם בעיקר נזק לרהיטים. עם זאת, המים והפיח גרמו נזק גם לאמנות שהוצגה במקום ולספרים. גם במקרה הזה הוגשה תלונה למשטרה.

מנהלת קשרי החוץ של היישוב, סמאח סלאימה (שכותבת ב"שיחה מקומית"), אמרה כי "התעוררנו ב-1 בספטמבר למציאות קשה של שריפת המבנה ההיסטורי של בית הספר לשלום, שבו התקבלה ההחלטה להקים את הכפר לפני 40 שנה ושבו מתקיימים כל כנסי השלום והאירועים. המוסד הוציא 70 אלף בוגרים במהלך השנים. המבנה נשרף כליל, ובימים האחרונים העברנו את השאריות של תכולתו למבנה שנשרף אתמול.

"זו המתקפה השנייה בתוך שבוע על מפעל החיים המשותפים שלנו ואג'נדת השלום והצדק. מדובר בעליית מדרגה בשנאה, בהסתה, בהקצנה וברפיון המבזה של שלטון החוק אל מול כוחות הרשע".

ח"כ עופר כסיף מהרשימה המשותפת אמר כי נמסר לו שההצתה היא ככל הנראה על רקע פלילי. עם זאת, לדבריו, "התוצאה בשטח, בין אם הרקע גזעני ולאומני הוא פלילי, היא זהה. הצתת בית ספר היא טרור. היא מסכנת חיים והורסת חיים של קהילה שלמה. אני קורא למשטרה למצוא את הפושעים, לא משנה מה המניע המעוות שלהם".

ממשטרת ישראל נמסר: "בעקבות שני המקרים שהתרחשו לאחרונה, נפתחו במשטרה חקירות המתנהלות בימים אלו. מטבע הדברים לא נפרט אודות חקירות שמתנהלות, אולם נציין כי במסגרת החקירות בוצעו ועוד יבוצעו כל הפעולות הנדרשות במטרה להגיע לחקר האמת".

הספרייה בנווה שלום אחרי השריפה (צילום: סמאח סלאימה)

הספרייה בנווה שלום אחרי השריפה (צילום: סמאח סלאימה)

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf