חרדה מהי ומדוע אנשים חווים חרדות? מרכז ד"ר טל
 חיפוש סגירה 03-6413483




אנחנו כאן בשבילך

השאר/י פרטייך ונחזור אליך בהקדם
קבע פגישה


מהי חרדה ואיך להתמודד איתה?

מהי למעשה חרדה?

חרדה בנויה בראש ובראשונה מפחד. לפעמים ממשהו ברור (כביכול) כמו פחד קהלפחד טיסות או פחד בחינות. לפעמים ממשהו פנימי ולא ברור כמו במקרה של התקפי חרדה. אבל פחד אינו המרכיב היחיד. לחרדה פנים רבות, והיא גורמת הרבה סבל.

אם אחד מהפחדים שציינו לעיל או אחד מסוגי החרדה שנפרט בהמשך מוכרים לך מחוויה אישית שלך, דע/י כי הן אבחון נכון והן טיפול נכון יכולים לסייע לך בהפסקת הסבל בחייך. פנה אלינו עוד היום, ואחד מאנשי המקצוע של הקליניקה ישמח ללוות אותך בדרך למטרה זו.

מרכיבי החרדה:

המרכיב הרגשי - המרכיב הרגשי הוא בעיקר של פחד, של תחושה כי עלינו לברוח, למרות שלפעמים אפילו לא יודעים לאן ואיך. כל הגוף מרמז שהרגשות מציפים, שהפחד חריף, ואז מופיעה גם תחושת חוסר האונים, הצורך בשליטה מנסה לפצות על זה, אך ללא הצלחה.

המרכיב המחשבתי - דאגות, מחשבות שהכל הולך להיות רע ושחור, שדבר נוראי עומד לקרות וכנראה גם יקרה. המחשבות מציפות ולא נותנות מנוח, לעיתים במהלך היום, לפעמים בהתקפים ולפעמים לפני השינה. המחשבות יכולות להציף, כמו בזמן התקף חרדה, כאשר אנו בטוחים כי נמות או נלקה בליבנו, או ללוות אותנו במהלך היום ברמה נמוכה, אך מציקה.

המרכיב הגופני - הסימנים הגופניים של חרדה רבים ומגוונים ונציין את הנפוצים בהם: תחושת מתח קלה, בשרירים או בגוף, כאבי בטן, ראש וגב, שלשולים, דפיקות לב, לחץ בחזה ובבטן, זרמים בידיים וברגליים, הזעה, רעד, ועוד. התחושות הגופניות קשות לשליטה ויכולות להופיע ללא סיבה.

המרכיב ההתנהגותי - הנטייה הטבעית הינה להתרחק ממה שמפחיד אותנו, דבר אשר יוגדר כהימנעות. ההימנעות מרגיעה לזמן קצר, אך לטווח ארוך היא אחת מהבעיות העיקריות מכיוון שהיא מחמירה את החרדה והופכת אותה לעמידה לטיפול.

הבה נסקור את סוגי החרדה המוכרים לנו:

חרדה כללית - אנשים המודאגים יתר על המידה. המוח עסוק בדאגות חוזרות, כלכליות, משפחתיות ועוד ועוד. הדאגות משתלטות באופן הדרגתי על הראש ועל החיים ועם הזמן האדם קובע את סדר יומו לפי כמות הדאגות ועוצמתן. החרדה בדרך כלל מלווה בכאבי ראש, גב או צוואר, או בכאבים במקומות אחרים בגוף.

התקפי חרדה - אירועים פתאומיים חוזרים של כל הסימנים שהופיעו קודם. באופן פתאומי יש סימנים גופניים של דופק מהיר, לחצים בחזה, תחושת מחנק ועוד. האדם בטוח שמשהו רע עומד לקרות, ולעיתים מחפש סיוע רפואי. בדרך כלל מלווה בהימנעות ממקומות צפופים כמו קניונים.

אובססיביות קומפולסיביות, OCD - מחשבות בלתי נשלטות החוזרות לראש ומלוות בטכסים חוזרים. לרוב מדובר באנשים שמקפידים באופן לא גמיש על סדר וניקיון או באנשים המתלבטים כל הזמן ולא מסוגלים להחליט. במקרים קלים הדבר לא מורגש, אך במקרים קשים קיים שיבוש תפקודי נרחב בכל תחומי החיים.

חרדה חברתית - פחד מדיבור מול קהל, מביקורת, "מה יחשבו עליי", בדרך כלל יש הימנעות מפגישה עם אנשים חדשים ומאירועים חברתיים.

חרדה ספציפית - פוביהמטיסות, מעליות, נחשים ועוד. מלוה בתסמינים גופניים של החרדה בעת מפגש עם הגורם המאיים וגורמת להמנעות מאירועים כאלה בעתיד.

פוסט טראומה - חרדה בלתי פוסקת אחרי אירוע שהיוה איום ממשי לחיים (תאונת דרכים, פעילות צבאית). פוסט טראומה יכולה להיות חריפה או כרונית, במקרים אלו קיימת חשיבות גבוהה להתחלת הטיפול מוקדם ככל הניתן.

לחרדה מגוון רב של טיפולים שונים ומגוונים, והם תלויים בהעדפותיו של הסובל ובבעיה המטרידה אותו. באתר קיימים מאמרים רבים על התמודדות עם כל אחת מהחרדות שפורטו לעיל. כמו כן, לשאלות נוספות והתאמת טיפול תוכל לפנות אלינו בכל עת ולקבוע פגישת ייעוץ.


מתעניין בטיפול אישי? צוות המומחים שלנו ישמח לעזור צור קשר

אנחנו כאן בשבילך

לקביעת פגישה השאר פרטיך
ונחזור אליך בהקדם
שליחת פנייה